top of page

Het Wachthuis

Wachttijdondersteuning voor kwetsbare mensen

Wachtverzachter

Teambuildings

Op zoek naar een Team-building in Vlaams-Brabant?

Bezoek onze kasteelvilla “Het Wachthuis” in Haacht op een steenworp van Leuven en Mechelen!

 

Ken je het ABC van de motivatie? Volgens de Zelf-Determinatie Theorie zijn er drie psychologische basisbehoeftes die de noodzakelijke wortels vormen voor motivatie en groei. Deze behoeftes noemen we het "ABC": de behoefte een Autonomie, verBondenheid en Competentie. Bovendien zijn deze 3 basisbehoeftes cruciaal in het voorkomen van Burn-outs.

 

Teambuilding in Het Wachthuis is de perfecte manier om het team te versterken en te verbinden. In onze prachtige kasteelvilla zijn er veel mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

 

Het Wachthuis is bovendien een pionier en een geëngageerd project, waar Inclusie hoog op de agenda staat. De maatschappelijke nood aan warme, inclusieve plekken voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, buiten de geestelijke gezondheidszorg, is hoog. Onze “Wachters” krijgen de kans om jullie teambuilding mee te begeleiden. Dit maakt van Het Wachthuis een ideale plaats om via een teambuilding ook een maatschappelijk steentje bij te dragen.

 

We bieden een aantal modules aan waaruit je kan kiezen. Deze modules kan je combineren met een wandeling. De nadruk ligt op contact met de natuur, want een dagelijkse dosis groen houdt je gezond en het is bovendien een van de beste manieren om te herstellen van dagelijkse (werk)stress.

Modules

Leren Vilten

Leer vilten en maak je eigen pantoffels voor op het werk! Niet alleen grappig, maar ook nog eens verbindend en superconfortabel in de winter!

​Duur: 3 uur (max. 10 personen)

Textiel verven met planten

Heel wat planten lenen zich tot het bereiden van een kleurstof. Tot ongeveer 1850 was dat de enige manier om stoffen te verven. Het is een uitdaging om een T-shirt of kussensloop te kleuren met een zelfbereide natuurlijke kleurstof. Door de wortels, bladeren, bloemen of schors van een plant in een pan met water te doen, te koken en te weken met de stof, ontstaan de mooiste kleuren. Collega Lien vertelt er je alles over!

Duur: 3 uur

​Bijenwasdoeken maken

Bijenwasdoeken zijn een fantastisch, duurzaam en herbruikbaar alternatief voor plastic en/of aluminium folie. Je kan er de meeste soorten voeding mee afdekken of inpakken, zodat het langer vers blijft. Na gebruik kan je de doek afwassen en opnieuw gebruiken.

Duur: 3 uur

Ecoprint

Met eco-printen kun je bladeren en bloemen afdrukken op stof. Door deze bladeren en bloemen te bundelen, op stoffen te leggen en door te stomen ontstaan de afdrukken. De pigmenten laten hierdoor namelijk los op de stof. Je krijgt de meest wonderlijke en prachtige resultaten van de natuur.

Duur: 3 uur

Leren Fermenteren

Bij dit proces worden suikers afgebroken door bacteriën, schimmels en gisten. Dit komt de houdbaarheid ten goede en dat is precies de reden waarom deze techniek al eeuwen wordt toegepast. Zo aten de Romeinen al brood met behulp van een traditioneel zuurdesem dat langzaam was gefermenteerd.

Duur: 3 uur

Maak je eigen schoonheidsproducten of zeep

Wilde kruiden groeien overal om ons heen en ze kunnen ondersteunen op het gebied van zelfzorg. Eens je de basis onder de knie hebt, kan je zelf verder experimenteren en producten op maat maken.

Duur: 3 uur

Infosessie geneeskrachtige wilde kruiden

Wilde kruiden hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen en bevatten vaak grotere hoeveelheden vitamines en mineralen dan groente en/of fruit. Wat gebruik je best bij hoofdpijn, slechte slaapt, weinig energie, enz.? Kom er alles over te weten in deze workshop!

Duur: 3 uur

Wildplukwandeling + wildpluk-koken

Onkruid bestaat niet! Hoe begin ik aan wild-plukken? Wat zijn de gouden wildplukregels? Onze expert leidt je rond en leert je de basisprincipes van de wildplukker. Het seizoen bepaalt wat er achteraf op je bord komt.

Van maart t.e.m. september.

Duur: 3 uur + middagmaal

Insectenhotel bouwen

Een insectenhotel draagt bij aan de nuttige insecten in je tuin. Niemand zit te wachten op plaagdieren, maar bij veel insecten is het juist heel goed nieuws als ze graag in uw tuin zijn en blijven. Niet alleen zijn ze onmisbaar in de bestuiving, maar ze dienen ook als voedsel voor veel andere dieren. Daarnaast kunnen bepaalde insecten, zoals lieveheersbeestjes, ervoor zorgen dat andere schadelijke plaagdieren, zoals bladluizen bestreden worden. Je kan een insectenhotel hier zelf maken en wij leggen uit hoe je dat doet.

Duur: 3 uur

Prijzen

Halve dag (1 module) zonder maaltijd van 9u tot 12u of van 14u tot 17u:

  • 49€ per persoon (zonder maaltijd)

  • 69€ per persoon (met biologische maaltijd)

OF

Hele dag (2 modules) van 9u tot 16u30:

  • 79€ per persoon (zelf maaltijd meebrengen)

  • 99€ per persoon (met biologische maaltijd)

 

OF

Hele dag (1 module + 1 voorbereidde wandeling) van 9u tot 16u30:

  • 55 euro/persoon (zelf maaltijd meebrengen)

  • 75 euro/persoon (met biologische maaltijd)

Je kan er voor kiezen om er een blote voeten wandeling van te maken! We adviseren je graag!

OF

Avondteambuilding van 19u30 tot 21u30:

  • Open cirkelgesprek met vuurtje en ligconcert: 39€/persoon (min. 8 deelnemers)

Indien erg grote groep (vanaf 20 deelnemers), kan er een korting besproken worden.

Maaltijden

We bieden onze middagmaaltijden aan in samenwerking met De Plek, de kleinschalige biologische zorgboerderij uit Werchter.

Meer info over De plek vindt u hier >>>

Nieuwsbrief ontvangen?

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page