top of page

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de verantwoordelijkheid van een organisatie voor de effecten van haar besluiten en activiteiten op de maatschappij en het milieu door transparant en ethisch gedrag (Bron: ISO 26000). MVO houdt in dat organisaties aandacht voor mensenrechten, consumentenbelangen en sociale, ethische en milieukwesties in hun activiteiten en kernstrategie integreren in nauwe samenwerking met hun stakeholders.

MVO streeft systematisch naar economische (Profit), sociale (People) en milieu (Planet) verbetering. Dit wordt ook wel de 'triple P bottomline' genoemd.

  • Profit: goederen en diensten voortbrengen met meerwaarde als maatstaf voor de maatschappelijke waardering ervan.

  • People: de gevolgen voor mensen en maatschappij binnen en buiten de onderneming.

  • Planet: de effecten op het natuurlijke leefmilieu.
    (Bron: https://www.mvovlaanderen.be/wat-mvo)
     

In Het Wachthuis krijgt jouw bedrijf de kans om in te zetten op de P van People. We zien dit als tweeledig: enerzijds kan je onze maatschappelijk geëngageerde organisatie steunen en anderzijds kan je gebruik maken van ons aanbod voor je eigen werknemers en daarmee hun welzijn op het werk vergroten.

 

Bovendien vinden wij in Het Wachthuis de P van Planet eveneens belangrijk. Zo doen we er alles aan om zoveel mogelijk met recyclage en recup aan de slag te gaan.
 

Welzijn op het werk

Als werkgever mag je het belang van welzijn op de werkvloer niet onderschatten. Voelen je medewerkers zich goed in hun vel, dan reflecteert zich dat ook in hun job. En dat uit zich dan weer in de kwaliteit van hun werk en in hun productiviteit. Wil je als organisatie succesvol zijn? Dan is investeren in het welzijn van je personeel dus een absolute must!

Het Wachthuis biedt daarom een aantal formules aan waaruit je als werkgever kan kiezen. Kies je voor 1 van onze formules, dan ondersteun je zowel onze maatschappelijk verantwoorde organisatie als je eigen werknemers.

Teambuildings ​

 

Kent u het ABC van motivatie? Volgens de zelfdeterminatietheorie zijn er drie psychologische basisbehoeften die de noodzakelijke wortels vormen voor motivatie en groei. Deze behoeften noemen we ‘het ABC’: de behoefte aan Autonomie, Binding en Competentie. Daarnaast zijn deze 3 basisbehoeften cruciaal om burn-out te voorkomen. Een teambuilding bij Het Wachthuis is de ideale manier om het team te versterken en te verbinden. Er zijn vele mogelijkheden om uit te kiezen in onze prachtige kasteelvilla. Hier kun je leren vilten, pantoffels maken voor op je werk, ecoprinten, bijenzaadbommetjes maken en nog veel meer. Voor meer informatie, kijk hier.

Tuinabonnement

Als bedrijf kan je voor je medewerkers een tuinabonnement afsluiten. Wij stellen onze prachtige tuin graag open voor wie behoefte heeft aan een rustige werkomgeving. Je kan er genieten van de planten in onze wilde kruidentuin, de kruidenpluktuin, de schommelbank, het zoemen van de bijen, ... ​ Het regent? Maak je geen zorgen, onder onze grote safaritent kan je ook werken. Heb je een baaldag? Neem deel aan onze creatieve activiteiten. Soms moet je de focus verleggen en even stilstaan om verder te kunnen springen.​

 

Prijs

Tuinabonnement: € 20,- per medewerker/jaar

Creatieve activiteit: € 20 per medewerker/activiteit

Steunen? Laat je verrassen door een kunstwerk!

Wil je als bedrijf onze organisatie steunen? Dat kan!

Je kan je laten verrassen door een prachtig kunstwerk, je kan een gift doen, je kan ons ondersteunen met nuttige zaken, als vrijwilliger, enz. Doe je aankopen online? Vergeet dan niet te Trooperen. Lees hier alles over hoe Het Wachthuis steunen.

bottom of page